Idén már nem kell illetéket fizetni lakásvásárlás után azoknak, akik a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénybe veszik. A mentesség új és használt ingatlanra, házaspárokra és egyedülálló szülőkre egyaránt vonatkozik.

Tovább olvasom

Minek vágjunk bele önerőből, ha támogatást is szerezhetünk rá? Sokan buknak milliókat a körültekintés hiánya miatt. Nemcsak az idő, az információ is pénz: ebben segít a Financial Expert összeállítása. Február elsejétől itt a kamattámogatott otthonfelújítási kölcsön, ezzel összefüggésben már életbe lépett az otthonfelújítási támogatás. Új lakásoknál a CSOK-hoz illetékmentesség jár, és fontos, hogy ismét 5 százalék lett az újlakás áfája.

Tovább olvasom

Kibővült a kör, érdemes élni az áfa-visszatérítés lehetőségével: az új lakásba költöző CSOK-osoknak az 5 százalékos, a generálkivitelező nélkül, „önerőből” építkezőknek (5 millió forintig) a 27 százalékos adótartalmat, a Falusi CSOK-ba bekerülteknek a lakásbővítés és korszerűsítés áfatartalmát érdemes igényelniük.

Tovább olvasom

A CSOK sikere vitathatatlan. A számok azt mutatják, népszerű a családok körében, és az építőipari vállalkozások számára is jól jött. A falusi CSOK pedig még rátett egy lapáttal.

Tovább olvasom

Ha Ön olyan élethelyzetbe kerül, hogy időszerű az önálló otthon megszerzése, érdemes alaposan átgondolni a dolgot. Számba kell venni a lehetőségeket, hogy kiválaszthassa a megfelelő megoldást. Ehhez igyekszünk itt támpontokat adni a gyermekes családoknak.

Tovább olvasom

Felújításra szoruló, több szobás családi házakat már megfizethető áron találunk a falusi csokba bevont Balaton-parti településeken. Három gyereknél nemcsak a vásárláshoz, hanem a felújításhoz is 5-5 millió forint támogatás szerezhető. Egyre többen költöznek a Balatonhoz a koronavírus-járvány kitörése óta.

Tovább olvasom

Hét és félmillióért kétszobás családi ház a Tisza-tó partjánál falusi csokot igénybe véve? Vonzó lehetőségnek tűnik, de azért a nagyon olcsó kínálatnál számoljunk felújítási költségekkel is. A Tisza-tó vonzó célpont lehet a költözésnél, ha víz közelébe vágyunk, s jóval megfizethetőbbek itt az ingatlanárak, mint a Balatonnál és a Velencei-tónál.

Tovább olvasom

Nagyváros mellett letelepedni falusi csok-támogatással: vonzó lehet azoknak, akik munkahelyet megyeszékhelyeken találtak. Azok is jól járhatnak, akik Ausztriába ingáznak minden nap, s olyan községet szemeltek ki otthonuknak a határ szélén, ahol érvényesíthető ez a támogatás.

Tovább olvasom

Budapest közelében nem könnyű olyan települést találni, amely bekerült a Falusi csokba: a legközelebbiek is legalább egy órányi autózásra fekszenek. Aki azonban vállalja ezt az ingázást, az az állami támogatást kihasználva – budapesti munkahelyét megtartva - jó áron vehet magának „vidéki életet”.

Tovább olvasom

Nem könnyű, de nem is lehetetlen: önerő nélkül is bele lehet vágni a lakásvásárlásba, ha tisztában vagyunk a támogatási lehetőségekkel, a támogatott hitelek feltételeivel, s persze minél több, de lehetőleg legalább három gyermekben gondolkodunk. Egy 40 milliós lakás megvásárlásánál kedvező esetben akár csak havi 100 ezres törlesztőrészlettel kell számolnunk. Kevesebb gyermek esetén és önerő nélkül a lehetőségeink is szerényebbek.

Tovább olvasom
Elejére