Egyre több magyar pénzintézet kínálatában jelennek meg a cégeknek szánt, néhány nap alatt felvehető gyorskölcsönök. A tipikusan kis- és középvállalkozásoknak szánt hitelek a hirtelen jött pénzügyi problémák, vagy fejlesztési kiadások megoldására jó. 

Tovább olvasom

Márciustól igényelhetik a maximum 10 milliós kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt azok a kis- és középvállalkozások, amelyek leállásra kényszerültek a koronavírus-járvány miatt. Az igénylőknek a 2019-es év végi eredményük számít az – ígéret szerint laza feltételrendszerű - elbírálásnál. Törleszteni csak a negyedik évtől kell.

Tovább olvasom

Február végéig 28 ezer vállalkozás jutott kedvező kamatozású forráshoz a Növekedési Hitelprogram Hajrá konstrukció keretében - közölte a Magyar Nemzeti Bank. Az 1 836 milliárd forint összegben létrejött ügyletek több mint felét a működést segítő forgóeszközhitelek tették ki, míg egyharmaduk új beruházások megvalósulását szolgálta.

Tovább olvasom

Bár még a szigorítások heteit éljük, az oltások felgyorsulása után újra indulhat az élet: az addigra „kivérzett” vállalkozások a kezdésnél fellépő anyagi nehézségeiket vállalati hitelből orvosolhatják. Érdemes kalkulálni, mire, mennyi időre, mekkora kölcsön segíthet, s akár már most összeszedni a kérelemhez szükséges dokumentumokat. Az NHP Hajrá után elindult a 10 milliós gyorskölcsön, mellyel a vállalkozások kamatmentes hitelhez juthatnak.

Tovább olvasom

Több mint 4500 vállalkozás vette már igénybe a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt. Másfél hónappal a hitelprogram meghirdetése után a 100 milliárd forintos hitelkeret közel 40%-ra nyújtottak be kérelmet a vállalkozások.

Tovább olvasom

Több mint kétszer annyi az új cég, mint tavaly ilyenkor, és több mint három hónapja rekord magasságokban a hazai cégbejegyzések száma – az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint. A kezdő vállalkozások azonban nehezebben jutnak hitelhez a nagyobb kockázat miatt: ingatlanfedezet bevonásával viszont ez is megoldható. 

Tovább olvasom

Nagyon pörgött, mégis kivezetik a piacról a rendkívül kedvező kamatozású – vállalatoknak nyújtott - Növekedési Hitelprogram Hajrá-t. Júliustól „helyette” jön a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, vállalatok számára 100 millió forintig, kétéves futamidővel, legfeljebb 0,1 százalékos fix kamattal elérhető folyószámlahitellel.

Tovább olvasom

Meghosszabbodnak a hazai vállalkozások újraindítását segítő hiteltermékek a Széchenyi Kártya Programban. Egy 100 millió forintos, tehát átlagos méretű beruházási hitel esetén a teljes futamidő alatt egy kisvállalkozás 25 millió forintot tud megspórolni a piacon elérhető hitelekhez képest.

Tovább olvasom
Elejére