A személyi kölcsön népszerű hitelforma. Egyrészt szabad felhasználású, másrészt fedezetmentes. Magyarán arra költhetjük el, amire éppen akarjuk, és nem kell hozzá ingatlanfedezet. Na persze a bankok alaposan megnézik, kinek adnak, mennyit és mennyiért. Mitől függ, hogy mennyit fizetünk havonta? Ehhez adunk most fogódzkodókat.

Tovább olvasom

A bőség zavara. Ez a felemás érzés lehet úrrá azon, aki lakásvásárlás előtt áll, és finanszírozási lehetőségeket akarja számba venni. Jelenleg ugyanis sok-sok támogatás és hitelfajta közül lehet választani. És kell választani.

Tovább olvasom

Menekülés a vírus jelentette bezártság elől a tópartra: emiatt élénkült meg a kereslet a Balatonnál, s érik el a négyzetméterárak lassan a budapesti szintet. Kérdés persze, hogy hol: a fővárostól könnyen elérhető déli parti települések a legdrágábbak, de mindenhol nőttek az átlagárak, van, ahol már egymillió forint felett járnak.

Tovább olvasom

Van benne lehetőség, csak helyre kellene pofozni: ha ehhez igénybe tudjuk venni a 3 milliós otthonfelújítási támogatást, akkor megvesszük – egyre többen gondolkodnak így a rosszabb állapotban lévő lakások, családi házak adásvétele előtt. Majdnem ötödével nőtt a legrosszabb energetikai kategóriában lévő ingatlanokra készített tanúsítványok száma. Az otthonteremtési támogatások hatása már érezhető a piacon.

Tovább olvasom

Budapest közelében nem könnyű olyan települést találni, amely bekerült a Falusi csokba: a legközelebbiek is legalább egy órányi autózásra fekszenek. Aki azonban vállalja ezt az ingázást, az az állami támogatást kihasználva – budapesti munkahelyét megtartva - jó áron vehet magának „vidéki életet”.

Tovább olvasom

Nagyváros mellett letelepedni falusi csok-támogatással: vonzó lehet azoknak, akik munkahelyet megyeszékhelyeken találtak. Azok is jól járhatnak, akik Ausztriába ingáznak minden nap, s olyan községet szemeltek ki otthonuknak a határ szélén, ahol érvényesíthető ez a támogatás.

Tovább olvasom

Hét és félmillióért kétszobás családi ház a Tisza-tó partjánál falusi csokot igénybe véve? Vonzó lehetőségnek tűnik, de azért a nagyon olcsó kínálatnál számoljunk felújítási költségekkel is. A Tisza-tó vonzó célpont lehet a költözésnél, ha víz közelébe vágyunk, s jóval megfizethetőbbek itt az ingatlanárak, mint a Balatonnál és a Velencei-tónál.

Tovább olvasom

A babaváró támogatás egy olyan hitel, amelyet nem kell visszafizetni. Ez túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. Pedig igaz, ha teljesülnek bizonyos feltételek. Hogyan kaphatok 10 milliót tisztán? Ha megismeri a konstrukció lényegét, minden kiderül. Lássuk!

Tovább olvasom

Felújításra szoruló, több szobás családi házakat már megfizethető áron találunk a falusi csokba bevont Balaton-parti településeken. Három gyereknél nemcsak a vásárláshoz, hanem a felújításhoz is 5-5 millió forint támogatás szerezhető. Egyre többen költöznek a Balatonhoz a koronavírus-járvány kitörése óta.

Tovább olvasom

Érdemes-e belevágni egy kihagyhatatlannak tűnő nyaraló vagy hétvégi ház megvásárlásába, ha hitelből szeretnénk fedezni a vételárat? A kölcsön folyósítása azon múlhat, mi szerepel a ház tulajdoni lapján fő rendeltetésként. A nyaralók a koronavírus alatt is drágulnak.

Tovább olvasom
Elejére