Az otthonfelújítási támogatás számos célra igénybevehető. A tiszta haszon 3 millió forint lehet. Aki előrelátó, az ezt meg is fejelheti. Költse az állam pénzét a saját rezsije csökkentésére!

Tovább olvasom

A panel még mindig népszerű, az érdeklődés ezen otthonok iránt mostanra visszaállt a koronavírus előtti szintre. Ezzel összhangban emelkedik az áruk is. Aki a 3 millió forintos otthonfelújítási támogatást kihasználja, annak a korszerűsítés több mint 8 százalékot tehet hozzá a panellakása árához. A fővárosi panelek kiadásával átlagosan 5,3 százalék bruttó hozam érhető el, s az inflációtól való félelem egyértelműen a további ingatlanbefektetések felé hajtja a piacot. 

Tovább olvasom

Ha úgyis meg kellene már csinálni, miért ne vegyem igénybe hozzá a támogatást? Sokan gondolkodnak így, egészen pontosan 440 ezren, akiknek éppen aktuális lenne az otthonuk valamelyik részének felújítása. A támogatás magával hozta a személyi kölcsönök felpörgését, az építőanyag drágulását és meghosszabbította a várakozást a szakemberekre. Az állam ugyanis számlára fizet.

Tovább olvasom

A hiteltörlesztési moratórium marad, de vele együtt azonban a terhek nőnek: ezt érdemes észben tartani akkor, amikor a bennmaradást vagy a kilépést mérlegeljük. Milliókkal nőhet meg a tartozásunk, ha nagyobb összegű lakáskölcsönt vettünk fel, s jövő nyárig élünk a fizetési moratóriummal (mely egyelőre idén októberig hosszabbodott meg). Akinek viszont nincs választása, annak most nagy segítség, hogy továbbra sem kell fizetnie a hitelét. 

Tovább olvasom

Az ingatlanpiac roppant bonyolult időszakát éli. Az elmúlt egy-két évben nehezen volt kiszámítható a várható forgalom és az árak alakulása is. Ami kiszámítható: egy ideig ez marad a helyzet. Ennek oka, hogy sok olyan tényezőt is figyelembe kell venni, ami normál üzemmenet esetén nincs is. Ilyen természetesen a Covid-járvány alakulás, aminek előrejelzése leginkább a jóslás kategóriája.

Tovább olvasom

Az értékesítési időt nézve az ország minden részén átlagosan legalább 3 hónapot kellett várni egy-egy tranzakció zárásához. Ezt is figyelembe kell venni, ha új otthonba költöznénk, s az eladott ingatlan árából fedeznénk a vásárlást. Időzítés és összehangolás – ez a kulcsa a kettős ügyletnek.

Tovább olvasom

2021 első negyedévében 6153 új lakás épült, 29%-kal több, mint egy évvel korábban. Összesen 11.800 használt lakás és ház adásvételére került sor májusban, ez 32 százalékos növekedést jelent tavaly májushoz képest.

Tovább olvasom

Nagyon pörgött, mégis kivezetik a piacról a rendkívül kedvező kamatozású – vállalatoknak nyújtott - Növekedési Hitelprogram Hajrá-t. Júliustól „helyette” jön a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, vállalatok számára 100 millió forintig, kétéves futamidővel, legfeljebb 0,1 százalékos fix kamattal elérhető folyószámlahitellel.

Tovább olvasom

Idén már nem kell illetéket fizetni lakásvásárlás után azoknak, akik a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénybe veszik. A mentesség új és használt ingatlanra, házaspárokra és egyedülálló szülőkre egyaránt vonatkozik. Ha azonban a csok-ot valamiért vissza kell fizetni, jó eséllyel az illékmentességet is buktuk: a trükközők miatt most szigorodtak ezek a szabályok. 

Tovább olvasom

Nem csoda, hogy a babaváró hitel közkedvelt a fiatalok körében, hiszen ez a legkedvezőbb szabad felhasználású hitel a piacon. A babaváró hitelnek, amint nevéből is kiderül, az államnak demográfiai céljai vannak. Magyarán, minél több gyermek szülessen, ezt kívánják ezzel is támogatni.

Tovább olvasom
Elejére