Hosszú hónapok után júliusban csökkent először az újonnan felvett lakossági hitelek összege. A csökkenés az összes hitelfajtára jellemző.

Tovább olvasom

Mit kezdjek a megtakarításaimmal? Mibe fektessem a pénzem? Gyakori kérdések ezek azok között, akik némi pénzre tettek szert, és nem járatosak a pénzügyekben. Számos lehetőség közül lehet választani. Egy bizonyos, ha nem teszünk semmit, veszítünk.

Tovább olvasom

A kétezres évek elejére jellemző tendencia megváltozott, egyre többen szeretnének garázst, sőt: a több beállóhely iránti igény is érezhetően megnőtt a zöldövezeti, alacsonyabb beépítési sűrűségű városrészekben. Emelkedtek is az árak. Egy ötmillió garázsnál, személyi kölcsönből kifizetve, tíz éves futamidő mellett havi 54 ezres törlesztőrészlettel számolhatunk.

Tovább olvasom

Ha autót vásárolunk, s a vételár egy részét hitelből finanszírozzuk, számoljunk azzal, hogy a közjegyzőtől azonossági nyilatkozatot kell kérnünk ötezer forintért, a NAV-tól pedig jövedelem igazolást, ami bár ingyenes, szintén pár nap az átfutási ideje.

Tovább olvasom

Két fő oka lehet annak, hogy a meglévő nyaralónkat fel akarjuk újítani. Ha mi akarjuk használni, vagy ha ki akarjuk adni másnak. Ez látszólag bugyuta megközelítés, de a gyakorlatban mégis jellemző.

Tovább olvasom

Ismét nőtt az alapkamat, ismét nőhetnek a hitelkamatok. Az MNB-től további emelés várható, aki hitelt tervez felvenni, jobb, ha minél előbb lép.

Tovább olvasom

Új tanév, új kiadások. De nem lehet rossz anyagi körülményekre hivatkozva feladni a továbbtanulási szándékot ma Magyarországon. Az állam kedvezményes hitelekkel segíti a tudás megszerzését. Idén júniustól már a szakképzésben és a felnőttoktatásban is van erre lehetőség.

Tovább olvasom

Húszmillió forintos hitel 15 éves futamidővel: ez a maximum felvehető kölcsönösszeg a jelenlegi átlagkeresetet alapul véve. Fontos szabály, hogy nettó bérünk felét költhetjük csak törlesztésre.

Tovább olvasom

Európa egyetemvárosai a magyar főváros albérleti díjaihoz képest akár 60 százalékkal drá-gábbak. Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak a szülőnek, aki Nyugat-Európában taníttatja gyermekét: London például egy egyszobás apartman havi félmillió forintnyi fontba kerül a külső városrészekben.

Tovább olvasom

A gyereknek új számítógép kell, az iskolatáskát is le kell cserélni, ráadásul az új albérletében kéthavi kauciót kérnek, vagy netán kisebb lakást érdemesebb venni a gyermeknek a bérlemény helyett. A szeptemberi iskolakezdés előtt minden évben megugrik a személyi hitelek forgalma, hisz a családi kasszát a nyaralás is kiüresítette.

Tovább olvasom
Elejére