Január elsejétől változtak a falusi CSOK szabályai. A leglényegesebb, hogy a korábbinál több településen lehet érvényesíteni a kedvezményt. Fő előnye viszont változatlan: használt lakás vásárlására és korszerűsítésére is kérhető.

Tovább olvasom

A CSOK sikere vitathatatlan. A számok azt mutatják, népszerű a családok körében, és az építőipari vállalkozások számára is jól jött. A falusi CSOK pedig még rátett egy lapáttal.

Tovább olvasom

Ha Ön olyan élethelyzetbe kerül, hogy időszerű az önálló otthon megszerzése, érdemes alaposan átgondolni a dolgot. Számba kell venni a lehetőségeket, hogy kiválaszthassa a megfelelő megoldást. Ehhez igyekszünk itt támpontokat adni a gyermekes családoknak.

Tovább olvasom

Felújításra szoruló, több szobás családi házakat már megfizethető áron találunk a falusi csokba bevont Balaton-parti településeken. Három gyereknél nemcsak a vásárláshoz, hanem a felújításhoz is 5-5 millió forint támogatás szerezhető. Egyre többen költöznek a Balatonhoz a koronavírus-járvány kitörése óta.

Tovább olvasom

Hét és félmillióért kétszobás családi ház a Tisza-tó partjánál falusi csokot igénybe véve? Vonzó lehetőségnek tűnik, de azért a nagyon olcsó kínálatnál számoljunk felújítási költségekkel is. A Tisza-tó vonzó célpont lehet a költözésnél, ha víz közelébe vágyunk, s jóval megfizethetőbbek itt az ingatlanárak, mint a Balatonnál és a Velencei-tónál.

Tovább olvasom

Nagyváros mellett letelepedni falusi csok-támogatással: vonzó lehet azoknak, akik munkahelyet megyeszékhelyeken találtak. Azok is jól járhatnak, akik Ausztriába ingáznak minden nap, s olyan községet szemeltek ki otthonuknak a határ szélén, ahol érvényesíthető ez a támogatás.

Tovább olvasom

Budapest közelében nem könnyű olyan települést találni, amely bekerült a Falusi csokba: a legközelebbiek is legalább egy órányi autózásra fekszenek. Aki azonban vállalja ezt az ingázást, az az állami támogatást kihasználva – budapesti munkahelyét megtartva - jó áron vehet magának „vidéki életet”.

Tovább olvasom

A lakáshoz jutást az állam úgy igyekszik segíteni, hogy a gyermekek megszületését ösztönzi. Van, amit házasok, és van, amit akár egyedülállók is igényelhetik. Melyiket ki és mikor?

Tovább olvasom

Kevesebb, mint fél év áll rendelkezésükre azoknak, akik biztosan szeretnék kihasználni a falusi csok nyújtotta előnyöket. A családi otthonteremtési kedvezményre több mint 22 ezer kérelmet nyújtottak be, és közel 120 milliárd forintnyi összeget folyósítottak az indulás óta eltelt két évben. Vannak azonban még kiaknázatlan lehetőségek a támogatásban – többek között az ingatlanpiacon is. A kedvezmény mellett a legfőbb motiváció a járványhelyzet okozta bezártságból való kiszabadulás.

Tovább olvasom

Az ingatlanvásárlás, építés, felújítás előtt állóknak fontos tudni, hogy idén több otthonteremtési támogatás (például a Falusi családi otthonteremtési kedvezmény, azaz a csok és az otthonfelújítási támogatás) végső határideje is közeleg.

Tovább olvasom
Elejére