Júliustól 1-től lesz lehetősége a babaváró hitel felvételére. A tervezet szerint ez a támogatási forma 2019. július 1. és 2022. december 31-e közt lesz elérhető. 

Tovább olvasom

Magyar Közlöny 109. számában megjelentek új változások a babaváró kölcsönnel kapcsolatosan. 

Tovább olvasom

Hatalmasváltozásokat hozott július 1-je a magyar családok, és családalapítás előtt állók számára. Mivel nehéz eligazodni a meglévő szabályok és az újdonságok útvesztőiben, ezért a FinEx Kft., sorozatot indít, amelyben körbejárunk egy-egy kérdést Babaváró témakörében.

Tovább olvasom

Banki ajánlatok – A hitelközvetítő jelentheti az akár tízezrekben mérhető különbséget.Ismét felfelé ível a Babaváró hitel népszerűsége, bár a járvány tavaszi hulláma idején valamelyest csökkent az igénylések száma. A bankok feltételei, ajánlatai, akciói között havi szinten ezrekben, vagy akár tízezrekben mérhető eltérés is lehet, érdemes erre odafigyelni, s a piacra rálátó hitelközvetítő segítségét kérni gyermekvállalás előtt. A Financial Expert összeállítása. 

Tovább olvasom

Tovább pörög a babaváró hitel: a támogatást 2019. július elseje óta több mint 130 ezren igényelték, és a már folyósított babaváró támogatások összege meghaladta az 1000 milliárd forintot. A maximum tízmillió forintos kölcsön nagy előnye, hogy szabad felhasználású, s három gyermek születése esetén vissza sem kell fizetni.

Tovább olvasom

Ezernél is több gyermeket fogadnak örökbe évente Magyarországon: egy friss kormányrendelet módosítás szerint már nem a születés-, hanem az örökbefogadás időpontja a mérvadó, s 2019. júliusa előtt született, adoptált gyermekek esetében is kérhető – utólagosan is - a babaváró támogatás. A kérelmet viszont márciusig be kell adni.

Tovább olvasom

Hitelkiváltásra és gépjárművásárlásra is költötték a babaváró hitelt: ez derül ki abból a kérdőívből, melyet a Magyar Nemzeti Bank három elemzője készített a babaváró első évéről. A szabad felhasználású kölcsönt felvevők 60 százaléka a többségében 10 millió forintos összeget lakáscélra használta, vásárlásra vagy felújításra. Ugyanarra a célra, amelyre a babaváró kölcsönt is felvették, a házaspárok 37 százaléka vett fel másik banki hitelt vagy támogatást is.

Tovább olvasom

Kicsit nyerünk rajta vagy akár több millió forintot: az egyik legjobb befektetés, ha kombináljuk a szabad felhasználású babaváró hitelt (akinek lehetősége nyílik felvenni, s nem kell egy gyors beruházásra elköltenie) a „szuperállampapírral”, vagyis az évi 4,95 százalékos hozamot garantáló Magyar Állampapír Plusszal. Szinte csak akkor lehet bukni, ha a babavárónál elveszítjük az állami támogatást – mondjuk válás vagy külföldre költözés miatt.

Tovább olvasom

A babaváró támogatás egy olyan hitel, amelyet nem kell visszafizetni. Ez túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. Pedig igaz, ha teljesülnek bizonyos feltételek. Hogyan kaphatok 10 milliót tisztán? Ha megismeri a konstrukció lényegét, minden kiderül. Lássuk!

Tovább olvasom

Hiába népszerű és szükségünk lenne rá, lemaradhatunk a babaváró hitelről, ha nem felelünk meg a feltételeknek. A rossz adós listán szerepelünk, nincs három évnyi folyamatos társadalombiztosítási jogviszonyunk (munkaviszony, vállalkozás vagy felsőoktatási intézményben nappali jogviszony), vagy nem házasodtunk össze – ezek a leggyakoribb kizáró okok a babaváró iránt érdeklődők között.

Tovább olvasom
Elejére