Kevesen tudják, hogy a lakástakarék alapú megtakarítás segítségével kifizethető az idősotthonok egyszeri, kezdő hozzájárulása is, amely a legtöbb helyen a beköltözés alapfeltétele.

Tovább olvasom

A családi háznak tagadhatatlan előnyei vannak, amelyeket talán leginkább nyáron élvezhetünk ki. Hiszen ki ne szeretne a saját udvarában, kertjében minőségi időt eltölteni, főzni, játszani a gyerekekkel, unokákkal. A ház körüli rend megtartása, a fejlesztések, illetve felújítások azonban mind kiadásokkal járnak, amik a pár tízezres összegtől kezdve a csillagos égig emelkedhetnek. 

Tovább olvasom

Hello Otthon néven végzett kutatást az OTP Bank a hazai lakásvásárlás körében. Ebből kiderül, a lakáskeresők nagy része szerint a lakásárak tovább fognak emelkedni a közeljövőben. A vásárlásra fordított összeg jelentősen növelhető egy jól kiválasztott hitellel, és az igénybe vehető támogatásokkal - hangsúlyozta ki a bank.

Tovább olvasom

A lakástakarék az egyik legnépszerűbb megtakarítási forma, melynek legnagyobb előnye a 30%-os állami támogatás volt. Az állami támogatás megvonásáról szóló javaslatot elsöprő gyorsasággal terjesztette be, és tolta végig a kormány a parlamenten. Kedden 125 igen és 49 nem szavazattal fogadták el, és szerdán hatályba is lépett.

Tovább olvasom

Mindenki a CSOK-ot emlegeti, ha a lakásépítés kerül szóba. De mit tegyen az, akinek nincs gyermeke, idősebb vagy fiatalabb annál, hogy ezzel a lehetőséggel élni tudjon? Vagy akinek hiányzik az önrész egy majdani lakásvásárláshoz? Számukra jól járható út a lakástakarék. A Fundamenta többféle igényre kínál megoldásokat.

Tovább olvasom

Sokan élnek társasházban, és bizony időnként felmerülnek súlyos fizetnivalók. Az előrelátó lakóközösségek erre felkészülnek. Miként a Fundamenta is kész programot kínál a számukra.

Tovább olvasom
Elejére