Saját otthon lakástakarékkal

Lakástakarékpénztár #hitel #minősített fogyasztóbarát hitel #fogyasztóbarát #lakástakarék

sajat_otthon_lakastakarekkal.jpg

Hello Otthon néven végzett kutatást az OTP Bank a hazai lakásvásárlás körében. Ebből kiderül, a lakáskeresők nagy része szerint a lakásárak tovább fognak emelkedni a közeljövőben. A vásárlásra fordított összeg jelentősen növelhető egy jól kiválasztott hitellel, és az igénybe vehető támogatásokkal - hangsúlyozta ki a bank.

Az átlag vásárló 10 és 20 millió forint között keres ingatlant, viszont a megkérdezettek majdnem fele - 49 százaléka - úgy gondolja, a jelenlegi árak tovább nőnek. A bank kutatásából az is kiderül, a lakásvásárlók nagy része, 90 százalékuk saját forrást is szeretne felhasználni a vásárláshoz, azonban a megkérdezettek többsége kevesebb mint 1 millió forintot tud erre a célra mozgósítani.

Kormos Zoltán, az OTP Bank Lakás Hitelek Főosztályának igazgatója elmondta, tájékozódással és egy jól meghozott döntéssel több millió forinttal is növelhető a felvehető összeg, így nagyobb, szebb vagy jobb helyen lévő lakást tudunk vásárolni. Példaképpen, egy kétgyermekes család használt lakás vásárlása esetén 4 millió forinttal is csökkentheti a teljes finanszírozási összeget. 

Fontos, hogy érdemes minél előbb elkezdeni a lakástakarékpénztári megtakarítást annak, aki szeretne pár év múlva saját lakást vásárolni. A hitelhez önrészként is felhasználható ugyanis a lakástakarékben összegyűjtött pénz. A szerződés lejárata után pedig nem csak az állami támogatással és kamatokkal megnöveltek összeg vehető fel, hanem kedvező THM-es, teljes futamidő alatt fix kamatozású, biztonságos lakáskölcsönt is lehet igényelni. Az ilyen jellegű, rögzített kamatozású hitel elsősorban azoknak lehet jó megoldás, akik a biztonságérzetüket szeretnék növelni, és szeretnék elkerülni, hogy a havi törlesztő részletek ingadozzanak. Az úgynevezett “Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek” jellemezője, hogy a kamat, és ezzel a havi költségek a konstrukciónak megfelelően 5, 10 évre, vagy akár a teljes futamidő alatt változatlanok maradnak. 

Kiemelendő, hogy fontos alaposan tájékozodni a különböző ajánlatok között, tervezzük meg mit szeretnénk, és akár kérjük szakértő segítségét is.

Forrás: http://www.azenpenzem.hu/cikkek/megkonnyitheto-a-sajat-lakashoz-vezeto-ut/5071/
Elejére