Miközben a KSH adatai szerint nettó 264 ezer forint volt a havi átlagkereset, pörög a hitelezés: a Magyar Nemzeti Bank elemzéséből kitűnik, hogy 2020 novemberében a háztartások hitelállománya - szezonálisan igazítva - 89,4 milliárd forintos növekedést mutatott. Átlagbérből bőven hitelképesek lehetünk, egy 5 milliós, tíz évre felvett személyi kölcsön havi törlesztőrészlete közel 55 ezer forint.

Tovább olvasom

A személyi kölcsön népszerű hitelforma. Egyrészt szabad felhasználású, másrészt fedezetmentes. Magyarán arra költhetjük el, amire éppen akarjuk, és nem kell hozzá ingatlanfedezet. Na persze a bankok alaposan megnézik, kinek adnak, mennyit és mennyiért. Mitől függ, hogy mennyit fizetünk havonta? Ehhez adunk most fogódzkodókat.

Tovább olvasom

Itt a személyi hitel felvételének időszaka. Évről évre ilyenkor veszik fel a legtöbben és legtöbbet. Fontos, hogy alaposan tájékozódjunk, mert sokat nyerhetünk a megalapozott döntéssel.

Tovább olvasom

A tanmese szerint egy autószerelő így hirdeti szolgáltatását: “Szervízünk megbízható, gyors és olcsó! Ön ebből kettőt választhat.” Nos, a személyi hitel valami ilyesmi: nem a legolcsóbb, de gyors és egyszerű.

Tovább olvasom

Húszmillió forintos hitel 15 éves futamidővel: ez a maximum felvehető kölcsönösszeg a jelenlegi átlagkeresetet alapul véve. Fontos szabály, hogy nettó bérünk felét költhetjük csak törlesztésre.

Tovább olvasom

Új tanév, új kiadások. De nem lehet rossz anyagi körülményekre hivatkozva feladni a továbbtanulási szándékot ma Magyarországon. Az állam kedvezményes hitelekkel segíti a tudás megszerzését. Idén júniustól már a szakképzésben és a felnőttoktatásban is van erre lehetőség.

Tovább olvasom

Ha autót vásárolunk, s a vételár egy részét hitelből finanszírozzuk, számoljunk azzal, hogy a közjegyzőtől azonossági nyilatkozatot kell kérnünk ötezer forintért, a NAV-tól pedig jövedelem igazolást, ami bár ingyenes, szintén pár nap az átfutási ideje.

Tovább olvasom

Hosszú hónapok után júliusban csökkent először az újonnan felvett lakossági hitelek összege. A csökkenés az összes hitelfajtára jellemző.

Tovább olvasom

Kigazdálkodható: jövő nyárig fizetjük az alig több mint havi negyvenezres személyi kölcsön törlesztést - ebből a hitelből fizettük az idei nyaralást. Egy felmérésből az látszik, hogy az utazási kedv nem csökken a főszezon végével sem.

Tovább olvasom

Egy vállalkozó életében bizony lehet olyan pillanat, amikor gyorsan, lehetőleg kedvező feltételek mellett van szüksége pénzre. Erre a legjobb megoldás a személyi hitel. A katás vállalkozó helyzete ebben nem egyszerű: hozzájuthat, de lehet, nem akkora összegben, mint szeretné.

Tovább olvasom
Elejére