2021 első negyedévében 6153 új lakás épült, 29%-kal több, mint egy évvel korábban. Összesen 11.800 használt lakás és ház adásvételére került sor májusban, ez 32 százalékos növekedést jelent tavaly májushoz képest.

Tovább olvasom

Évek óta megfigyelhető az új építésű lakások árának emelkedése. Jelentős a kereslet, kedvező hitelek jelentek meg, nőt az infláció - néhány ezt magyarázó ok. A nyár elején pedig a világpiacon is akadozott az alapanyag-ellátás. Most van esély a helyzet normalizálódására, de árcsökkenésre senki ne számítson.

Tovább olvasom

Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) javaslatokat fogalmazott meg a kormányzat és a megrendelők irányába, hogy a nem várt mértékű építőanyagár-emelkedés és az infláció ellenére 2022-2025. években a lakásépítés és a lakásfelújítás lendülete ne törjön meg.

Tovább olvasom

Miközben ismét nőtt az építőipari termelés, az építőanyagok áremelkedése komoly problémákat okoz az építkezéseknél. Lakáshitel felvételnél érdemes rászámolni a most belőtt összegre, nehogy építkezés közben fogyjon el a pénzünk. Rekord összegű, 144,8 milliárd forint értékű lakáshitelt folyósítottak ügyfeleiknek a bankok 2022 áprilisában.

Tovább olvasom

Az építési vállalkozók egész évre szóló áremelkedési várakozásait a piaci folyamatok felülírták – állapítja meg az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége jelentésében.

Tovább olvasom
Elejére