Kamatot emelt a jegybank. Cél az infláció csökkentése. Jó ez, ha az árakat nézzük. És jó ez a betéteseknek. De rossz azoknak, akiknek nem fix kamatozású hitelük van. Kifejezetten rossz akkor, ha ez a hitel huzamosabb ideig a moratórium alá esik. Az érintettek gondolják át alaposan!

Tovább olvasom

Az infláció miatt az MNB emeli az irányadó kamatot, ez növeli a bankok költségeit, akik növelik a hitelkamatokat. Ez a pálya mostanában. A hitelt felvenni akaróknak a gyorsaságot és a hosszan fix kamatú kölcsönöket ajánljuk. 

Tovább olvasom

Szakemberek szerint nem, hisz a kamatemelések és az infláció növekedésének még nem látszik a vége. Akinek már korábban is kölcsönre volt szüksége, de halogatta, most még drágábban jut hitelhez, és jó eséllyel jobban jár, ha lép, mint ha újabb fél-egy évet várna.

Tovább olvasom

A Monetáris Tanács június végi döntése értelmében az alapkamat 185 bázisponttal 7,75 százalékra emelkedett (5,9 százalékról). Kérdés, ezek után az új hitelfelvevők milyen kondíciókkal szerződhetnek. A bankok közben a kereslet növelése érdekében valamennyire fékezhetik a kamatemelést.

Tovább olvasom
Elejére