„Kocsiváró” támogatás

Babaváró #babaváró hitel #babaváró kölcsön #autó #kocsi

banktabla (1).jpg

A babaváró hitel maximális összege 10 millió forint. Bármire felhasználható. Autóvásárlásra is! Három gyermek után állami ajándékként.

A családtámogatási rendszer célja, hogy anyagilag segítse azokat, akik gyermekeket nevelnek. Természetes módon a támogatások mindenekelőtt az önálló otthonhoz igyekeznek hozzásegíteni a párokat, hiszen ez a legfontosabb feltétele egy család harmóniájának. De akiknek van már megfelelő otthonuk, azok is élvezhetik az állami gondoskodást. A babaváró hitel ugyanis bármire felhasználható, és ráadásul a hitel valójában támogatás. (Szabályairól részletesen itt írtunk: Babaváró kölcsön.)

A babaváró tehát szabad felhasználású hitel, amely a gyermekek megérkezésével előbb kamatmentessé alakul, majd el is engednek belőle.

És itt térjünk vissza azokhoz, akik, mondjuk szüleik révén megfelelő otthonban laknak. Mi az, ami fontos lehet az ő családi életükhöz? Egy megfelelő autó! Most az nézzük meg, hogy milyen személykocsi vásárolható 10 millió forint körüli összegből.

Nos, a kínálat rendkívül széles, az alsó középkategória szinte minden márkája belefér. Sőt, 10 millió forintért a legtöbb kocsi gazdagon, és jóformán minden szükséges és hasznos extrával felszerelt. Hogy a kínálatot optimalizáljuk és szűkítsük, az interneten szalonautókat kerestünk, az adott 10 millió forinthoz közelítő, az alatti árért. Azokat a kocsikat nem vettük számításba, amelyek akciós ára úgy fért be 10 millió alá, hogy “A részletekről érdeklődjön a márkakereskedésben” megjegyzés szerepelt, mert ezek a részletek többnyire a finanszírozásra vonatkoznak, azaz a kedvezményes ár az ajánlott finanszírozással együtt érvényes. Nekünk pedig nem kell ajánlani hitelt vagy lízinget, mivel van 10 millió forintunk - hála a babavárónak.

Amit még figyelembe vettünk a feltételeink kialakításánál, hogy azért öt ember, három gyermek és két felnőtt kényelmesen elférjen a járműben gyerekülésekkel és csomagokkal is, azaz a kisebb autókat kihúztuk a listáról. Az árak tehát kedvezményesek, szalonautókra vonatkoznak, azaz egyediek, de ilyenek mindig vannak a piacon, az alábbi listánk mindenképpen jó támpontot nyújt.


A babaváró hitel fő szabályaival érdemes tisztában lenni: ingatlanfedezet nélkül, a feleség 18 és 41 év közötti, legalább 3 éves tb-jogviszony a pár egyik tagjánál. Nem árt tudni, hogy ha valamilyen okból nem jön a baba, az igénybe vett kamattámogatást vissza kell fizetnie és a fennálló kölcsöntartozás kamatozóvá válik. Ez annyit jelent, hogy 10 millió forint kölcsön esetében mintegy 2,1 millió forintot kell befizetni a határidő letelte után 120 napon belül. A hitel pedig körülbelül 7,7 százalékos kamatozású lesz.

És még valami, a nagycsaládosok számára 2,5 millió forintos állami támogatás vehető igénybe bizonyos, 7 személyes kocsikra. De hangsúlyozzuk ki, ahhoz legalább három, családi pótlékra jogosult gyermek kell, a babavárónál pedig a hitel felvételét követően megszülető gyermekek után jár a támogatás.

Forrás: Financial Expert
Elejére