Takarékbank Zártkörűen Működő Részvénytársaság - Takarék Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel
Takarékbank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Takarékbank Zártkörűen Működő Részvénytársaság


Takarékbank

Takarék Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel


Hitel alap adatai

Minimum futamidő: 60 hónap
Maximum futamidő: 360 hónap
Minimum hitelösszeg: 1.000.000 Ft
Maximum hitelösszeg: 15.000.000 Ft
THM: (kereskedelmi kommunikációban szereplő) 5,84 %
Kamat: 5,21 %
Kamat típusa: 5 évente

Felhasználás célja

új lakás vásárlás; új lakás építés

Konstrukció:

Lakáscélú államilag támogatott

THM

THM: Teljes hiteldíj mutató. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt; a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A kereskedelmi kommunikációban szereplő THM meghatározása 5 millió forint hitelösszeg, 20 éves futamidő feltételezésével történt, az alábbi járulékos szolgáltatások figyelembe vételével: Tulajdoni lap lekérdezés: 1.000 Ft / lekérdezés befogadáskor lekérdezés folyósítás előtt, illetve + 3.600 Ft / jelzálogjog bejegyzés ellenőrzésekor. Jelzálogjog bejegyzés díja: 12.600 Ft. Folyósítási díj: 1%, max. 200.000 Ft, értékbecslési díj: 38.036 Ft, építési hiteleknél 2 db helyszíni szemle díja: 38.510 Ft. A jelzáloghitelek igényléséhez a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

Nem THM költségek

A kölcsön folyósítását megelőzően fizetendő további költség a közjegyző részére fizetett költség. A teljes futamidő alatt az ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítással kell rendelkezni, amelynek költségét az Ügyfélnek kell fizetnie. A futamidő alatt a következő díjak kerülhetnek felszámításra: ügyintézési díj, igazolás kiállítás díja; egyéb ügyintézésre vonatkozó kérelem benyújtása esetén: 5.443 Ft. Ügyintézési díj ingatlanfedezetet érintő módosítások esetén, melyek nem járnak a kölcsön- és zálogszerződés módosításával: 24.800 Ft.

Kezdeti költségek, díjak

Folyósítási díj: 1,00%, maximum 200.000 Ft a kölcsön folyósításakor, a szerződött kölcsönösszeg után.

Kamat megjegyzés

A Bank a kölcsönt 5 éves kamatperiódussal nyújtja. A kamatbázis a támogatás időszakára, maximum az első 5 évre vonatkozik. A kamatbázis az 5 éves ÁKKH-hoz kötött: ÁKK*130 %. A kamattámogatás a gyerekek számától függően változó. A Bank az ügyfél minősítésétől függően kamatkedvezményt nyújt. A támogatás lejáratát követően a kölcsön piaci kamatozással folytatódik tovább, a kamat mértéke fixen 6,5%. A kamattámogatott időszakot követő piaci kamatozású hitelnél, az arra mindenkor érvényes piaci kamatozású lakossági jelzáloghitelekről szóló Hirdetményben közzétett kiegészítő kamatkedvezmények nem érvényesek.

Folyósítás, törlesztés jellemzői

A kölcsön folyósítása forintban történik. A folyósítást követően az igénylés során befizetett egy ingatlan értékbecslési díját a Hitelintézet visszatéríti. A kölcsön törlesztése havonta, annuitásos törlesztéssel lehetséges a Hitelintézetnél megnyitott fizetési számláról, vagy a Hitelnyilvántartási számlára. A folyósítás felújítás esetén egyrészletben, építés és bővítés esetén több részletben történik.

Nem pénzügyi teljesítéses módosítás

24.800 Ft

Teljes előtörlesztés díja

Az előtörlesztett összeg 1,5 % vagy 2%-a attól függően, hogy a kamatperiódus fordulónapján történik-e az előtörlesztés, vagy hogy az ügylet a jelzáloglevéllel finanszírozott-e.
Elejére