Takarékbank Zártkörűen Működő Részvénytársaság - Takarék CSOK+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel
Takarékbank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Takarékbank Zártkörűen Működő Részvénytársaság


Takarékbank

Takarék CSOK+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel


Hitel alap adatai

Minimum futamidő: 60 hónap
Maximum futamidő: 300 hónap
Minimum hitelösszeg: 1.000.000 Ft
Maximum hitelösszeg: 10.000.000 Ft
THM: (kereskedelmi kommunikációban szereplő) 3,20 %
Kamat: 3,00 %
Kamat típusa: 5 évente

Felhasználás célja

új vagy használt lakás vásárlás; új lakás építés; preferált kistelepülésen használt lakás vásárlása és korszerűsítése/bővítése; preferált kistelepülésen meglévő lakás korszerűsítése/bővítése

Konstrukció:

Lakáscélú államilag támogatott

THM

THM: Teljes hiteldíj mutató. A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A ker. kommunikációban szereplő THM meghatározása 5 millió forint hitelösszeg, 20 éves futamidő feltételezésével történt. Figyelembe vett járulékos szolgáltatások: Tulajdoni lap lekérdezés: 0 Ft / lekérdezés befogadáskor, folyósítás előtt, jelzálogjog bejegyzés ellenőrzésekor. Jelzálogjog bejegyzés díja: 12.600 Ft. Értékbecslési díj: 0 Ft, építési hiteleknél 2 db helyszíni szemle díja: 38.510 Ft. Folyósítási díj: 0 Ft. A jelzáloghitelek igényléséhez a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

Nem THM költségek

A kölcsön folyósítását megelőzően fizetendő további költség a közjegyző részére fizetett költség. A teljes futamidő alatt az ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítással kell rendelkezni, amelynek költségét az Ügyfélnek kell fizetnie. A futamidő alatt a következő díjak kerülhetnek felszámításra: ügyintézési díj, igazolás kiállítás díja; egyéb ügyintézésre vonatkozó kérelem benyújtása esetén: 5.443 Ft. Ügyintézési díj ingatlanfedezetet érintő módosítások esetén, melyek nem járnak a kölcsön- és zálogszerződés módosításával: 24.800 Ft.

Kezdeti költségek, díjak

Folyósítási díj: 1,00%, maximum 200.000 Ft a kölcsön folyósításakor, a szerződött kölcsönösszeg után.

Kamat megjegyzés

A Bank a kölcsönt 5 éves kamatperiódussal nyújtja. A kamatbázis a támogatás időszakára, vagyis akár a teljes futamidőre is, 25 évre vonatkozik. A kamatbázis az 5 éves ÁKKH-hoz kötött: ÁKK*130 %. A kamattámogatás minimum 2 gyerek vállalásával vehető igénybe. A kamattámogatás mellé plusz kedvezmény nem vehető igénybe.

Folyósítás, törlesztés jellemzői

A kölcsön folyósítása forintban történik. A folyósítást követően az igénylés során befizetett egy ingatlan értékbecslési díját a Hitelintézet visszatéríti. A kölcsön törlesztése havonta, annuitásos törlesztéssel lehetséges a Hitelintézetnél megnyitott fizetési számláról, vagy a Hitelnyilvántartási számlára. A folyósítás felújítás esetén egyrészletben, építés és bővítés esetén több részletben történik.

Kedvezmény leírása

2019. április 1-től visszavonásig nem kell megfizetni a folyósítási díjat és 6.000 Ft-ig egy ingatlanra vonatkozóan a Takarnet díjat. A folyósítást követő 30 napon belül kerül visszatérítésre az első értékbecslés díja az alapfedezetre (1 lakóingatlanra) vonatkozóan. 2019. július 31. napjáig átvett kölcsönügyletek esetén átvállalásra, 2019. augusztus 01. napjától átvett kölcsönügyletek esetén visszatérítésre kerül a hitelszerződés vagy egyoldalú kötelezettségvállalást tartalmazó nyilatkozat közjegyzői okiratba foglalásának díja legfeljebb 50.000 forintos összeghatárig.

Nem pénzügyi teljesítéses módosítás

24.800 Ft

Teljes előtörlesztés díja

Az előtörlesztett összeg 1,5 % vagy 2%-a attól függően, hogy a kamatperiódus fordulónapján történik-e az előtörlesztés, vagy hogy az ügylet a jelzáloglevéllel finanszírozott-e.
Elejére